Op deze bladzijde staat een verslag van de laatste rit(ten).
Als een verslag op deze bladzijde wordt verwijderd, dan is deze altijd weer terug te vinden in het 'Archief'.

Website

De website van de
DC-10 Sky Riders geeft een leuk beeld van de club activiteiten.

De inhoud van de website wordt gemaakt door de leden. Als iemand een leuk verhaal, een leuke foto of fotoserie heeft, dan kan deze uiteraard worden geplaatst.

In het archief is een overzicht te vinden van alle (bekende) ritten, inclusief foto's, het verslag en de route.

Naast de vaste club activiteiten kunnen leden ad hoc activiteiten op de website plaatsen. Hiervoor een kant en klaar verhaal opsturen naar de webmaster.

Meet & Greet rides kunnen worden opgegeven middels een e-mail aan de leden en aan de webmaster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DC-10 Skyriders 2011-2018 ©

 

Vorige ritten/ evenementen

 • KNVB - VAR
 • Grunning
 • Bier rit
 • IJsselmeer
 • Fries Rondje
 • Beekbergen
 • Rondje Gooi
 • Vogezen
 • Zeeland
 • Betuwe
 • Snertrit

Slotrit - KNVB: VAR
door Luuk - 31 oktober 2018

Oktober is alweer de laatste maand van ons seizoen. De slotrit werd verreden op dinsdag 30 oktober. We Dorpskamer in Ermeloverzamelden om 10:30 uur bij de bekende Dorpskamer in Ermelo voor de traditionele koffie met appelgebak. Het was een drukte van jewelste en iedereen had er duidelijk zin in.

Na de koffie volgden we Martijn. Hij had een mooie rit uitgezet naar de KNVB in Zeist, met natuurlijk een flinke omweg.

Evert had daar geregeld dat wij de 'state of the art' VAR studio konden bezoeken.

Op de KNVB Campus was ook de lunch besproken. Na het nutigen van een broodje kregen wij een rondleiding in het VAR centrum en werd ons haarfijn uitlegd hoe de video scheidsrechter op afstand ondersteuning biedt aan de scheidsrechters in de stadions.

Erg interessant en leuk om te zien hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Ook de rondleiding in de VAR ruimte zelf was uiterst verhelderend. De heren van de KNVB worden bedankt voor de fantastische middag.

Daarna werd het seizoen afgesloten en keerden de grote horde Skyriders weer huiswaarts.

Het verslag van deze rit staat binnenkort op deze bladzijde. Het routebestand is beschikbaar in gpx-format en ook de foto's staan weer in een album.

 

 

 

September rit - Grunning
door Luuk - 27 september 2018Pieterburen

Het is alweer september en dan wordt de voorlaatste rit van ons seizoen gereden. Deze keer waren we op bezoek in Groningen en Desirée had deze rit voor haar rekening genomen. De route was 168 km lang en de start lag deze keer bij Van der Valk in Zuidbroek, aan de A7.

Om 10.00 uur werd genoten van de koffie met appelgebak, waarna de motoren werden gestart voor de schitterende rit door Grunning.

Slechts tien motards hadden zich voor deze rit opgegeven. Waarschijnlijk heeft dat te maken met vakantievierende pensionado's.

De motor van de meegekomen introducee weigerde helaas dienst, zodat de groep werd gereduceerd tot negen deelnemers.

Via mooie weggetjes werd het lunchadres in het beroemde dorpje Pieterburen bereikt. Op het terras werd genoten van het mooie weer en natuurlijk de lunch.

Na de lunch weer door het mooie Groningen naar Van der Valk in Zuidbroek, ook het eindpunt van deze rit.

De foto's staan weer in een album en het verslag is helaas niet binnengekomen. Het routebestand is beschikbaar in gpx-format.

 

 

 

 

Bier rit (eigenlijk Noord-Holland rit)
door Luuk - 30 augustus 2018Gingers eten en drinken in Wormerveer

De augustusrit werd deze keer georganiseerd door Jaap en dan weet je eigenlijk wel dat het een rit door het mooie Noord Holland wordt.

De rit werd gereden 28 augustus en we verzamelden rond 10 uur bij het schitterende restaurant "Gingers Eten en Drinken" in Wormerveer. Normaal nog niet zo vroeg geopend, maar voor ons werd een uitzondering gemaakt.

Na de koffie met heerlijke appeltaart werden de motoren gestart. Maar liefst twintig motoren kwamen opdagen met daarop 21 SkyRiders. Eén van de SkyRiders had zijn vrouw meegenomen voor deze Noord-Hollandse safari.

De route ging door het schitterende Noord-Hollandse land en dat is altijd een sensatie: schitterende landschappen, mooie monumentale boerderijen en prachtige waterpartijen.

Vanuit Wormerveer, met mooi gerestaureerde pakhuizen aan de Zaan, liep de route langs de Zaan naar Oost-Knollendam. Dan langs vele riviertjes, kanalen en vaarten naar Spijkerboor en daarzijn we in het Noord Hollandverleden nog wel eens een paar keer overheen gevlogen.

Dan over vele dijken en dijkjes naar Opmeer. Net na Opmeer was de weg opgebroken en daar hadden we al rekening mee gehouden. Verder via Lambertschaag naar Abbekerk, dat bij velen van ons bekend is vanwege het museum van oud motorcoureur Wil Hartog.

Dat stond vandaag niet op het programma, dus werd verder koers gezet naar Twisk, een dorpje dat steeds meer toeristisch lijkt te worden. Zo zijn er groepen die het dorp verkennen onder leiding van een gids, maar de bussen met Aziaten zijn hier ogenschijnlijk nog niet neergestreken.

Verder door Opperdoes, bekend van de aardappels en twee daar woonachtige Skyriders, naar ons lunchadres in Medemblik. Ook hier is het een toeristische drukte van jewelste en de terrassen in Medemblik zitten ram vol.Kasteel Radboud

Voor ons was de lunch besproken in kasteel Radboud. Hier was het heerlijk rustig en de lunch werd geserveerd op het terras. Na de lunch ging het verder langs de IJsselmeerdijk en wederom het mooie Noord-Hollandse landschap naar het eindpunt van deze rit: bierbrouwerij en proeflokaal "De Uitvlugt".

Ingewijden hadden al begrepen dat het hier de bierbrouwerij van Jaap betrof, een privé brouwerij, voor eigen gebruik, dat de lekkerste biertjes produceert. Velen kunnen dat beamen en zo werd ook het slot van deze rit nog heel gezellig. Bedankt Jaap en Anneke!

De foto's van deze rit zijn te vinden in een album en ook de route is weer beschikbaar in gpx-format en ook in itn-format.

NB: de route moet voorzien worden van een nieuw begin- en eindpunt, omdat originele punten niet beschibaar zijn.. De route heeft dan uiteindelijk niets met bier te maken.

 

 

Meet & Greet 2 - Rondje IJsselmeer
door Luuk - 24 augustus 2018

Op woensdag 22 augustus beloofde het mooi weer te gaan worden, dus een prima gelegenheid om nog even een rondje te rijden.Muiden
Kees had het idee geopperd om een rondje IJsselmeer te doen. Dat was een prima idee en na een route op internet te hebben gevonden, was het routebestand ook gereed. We reden een rondje IJsselmeer, tegen de wijzers van de klok in.

De rit werd pas de dag ervoor, op 21 augustus, georganiseerd, maar er stonden toch zeven motoren op de stoep bij Ome Ko in Muiden. En het bleef niet beperkt tot alleen pensionado's.

Na de koffie, met natuurlijk appelgebak, werden de motoren gestart voor het rondje IJsselmeer.

Vanuit Muiden naar Muiderberg en dan via het naast de A6 gelegen weggetje de brug over. De TomTom zag dit niet zitten, maar de Zumo's hadden er geen probleem mee.

Dan verder via de dijk, langs de Oostvaarderplassen, naar Lelystad. Daar stond Harry ons al op te wachten.
Het ging verder noordwaarts en via een stukje A6 werd de Noordoostpolder bereikt. Via Urk verder de polder door en wat erg opviel was de rust. Hoezo is Nederland vol!

Bij Lemmer Friesland in en langs de IJsselmeerkust naar Stavoren, waar een prima terras voor de lunch werd gevonden. Gezeten aan de sluis, valt de enorme hoeveelheid voorbij varende boten op; het lijkt wel een botensnelweg. Een ander ding dat in Friesland opvalt, is de gigantische hoeveelheid fietsers. Er is bijna niet doorheen te komen.

Na de lunch via Hindeloopen, Workum en Makkum naar de Afsluitdijk. In Noord-Holland een stukje binnendoor, maar langs de IJsselmeerkust was vermoedelijk mooier geweest (ondertussen aangepast in routebestand). Dan via Medemblik, Hoorn en Edam naar Volendam. Hier zijn grote groepen Aziaten neergestreken, dus snel verder door naar het terras aan de haven van Monnickendam.

Na het terras werd door de meesten besloten om de rit gewoon af te maken. Zo werd de rit van bijna 300 km in z'n geheel gereden. Wat een doorzetters.

Het was een erg gezellige dag, met mooie wegen en weggetjes.

Het aangepaste routebestand is beschikbaar in gpx-format.


Juli rit - Fries rondje
Door Evert - 31 juli 2018 Friesland

Behendig stuurde voorman Luuk zijn rode Honda langs de inktzwarte lucht (rol wolken volgens Ruud) door het waterrijke ZW Friesland.

De rit naar beginpunt Sneek was hoopvol begonnen, lekker temperatuurtje, beetje bewolkt maar prima te doen in zomerjack en spijkerbroek.

Het vertrekpunt was toch al mooi gekozen, vlakbij de historische watertoren waarlangs in een ver verleden en koude winters duizenden schaatsers de eerste stempelpost van de Elfstedentocht tegen kwamen.

Koffie + appeltaart van prima kwaliteit. Klein probleempje met de Suus van Paul: zijn ketting hing bijna op het asfalt. Een lokale motorboer draaide met steeksleutel 13/15 of 16, of weet ik veel, het ding weer strak. We konden van start, ook een stokoude Yamaha XT500 deed het uiteindelijk.

Van Sneek koers naar het Zuid Westen, rechts de naderende donderbui, geen probleem voor Luuk. Gewoon er langs, er omheen en geen spatje. In dat kale ZW van Friesland koers je door prachtige dorpjes of Frieslandgehuchten als Oudega, Pytega of Blauwhuis.

Links en rechts zie je gekleurde zeilen van de honderden bootjes. Over enkele dagen barst hier het traditionele skutjessielen los een waar spektakel. Elke dag te volgen via Omrop Fryslan of MAX met een heel bekende presentatrice.

Nog altijd droog koersten we via Joure (De Jouer in het Fries) en Terherne langs het beroemde Sneekermeer op weg naar onze lunchplek. Dat bleek De Princenhof in het pittoreske Eernewoude te zijn. Een prachtig terras met uitzicht op tientallen, mogelijk wel honderden bootjes, sloepen, kruisers enz. De hap was prima en met gevulde magen begonnen we aan deel 2.

Een heel ander Friesland, bosrijk (de Friesche Walden), mooie stuurweggetjes langs de Fries/Drentse grens. Heel even werd Drenthe aangedaan met Oude Willem, Vledder en Wilhelminaoord.

Eindpunt was een Valk in Wolvega. Na een korte verkoeling werd na weer een prachtige motordag de Terras Wolvegathuisreis aanvaard.

Hulde aan Luuk en Wout die de taak van de zieke Nico op voortreffelijke hebben overgenomen. De enige korte regenbui gebeurde op het moment dat wij de uitsmijters aan het wegwerken waren. Heel knap Luuk. De regenkleding kon in de koffers blijven: onaangeroerd!

De foto's staan weer in een album en ook het routebestand is beschikbaar in gpx-format en in itn-format.

 

 

 

 

 

 

 

"Ouderwetse" Meet & Greet ride vanuit Beekbergen
door Luuk - 26 juli 2018Ehzerbrug

Op maandag 23 juli 2018 is de eerste Meet & Greet van het jaar verreden.

Deze keer kwam het initiatief van Otto.

We verzamelden op het terras van een huis in Beekbergen en dat was de ideale plek om te verzamelen. Er kwamen acht SkyRiders op dit evenement af.

Het was heel gezellig en Otto had ook nog gezorgd voor de appeltaart (met slagroom) bij de koffie.

Het startpunt Beekbergen geeft vele mogelijkheden voor een schitterende route door de omgeving.

Een vaste route was niet voorhanden, maar Peter had al snel een route gefabriceerd m.b.v. de optie "Adventurous Routing" van zijn Zūmo. Het werd een schitterende toeristische rit en zonder veel moeite gemaakt. Iets om te onthouden.

Na het starten van de motoren werd koers gezet naar Loenen (niet aan de Vecht). Dan verder via AchtersteEhzerbrug in Almen Molen, (heel) Klein Amsterdam en Empe naar Zutphen. Bij Zutphen werd de IJssel overgestoken en het was duidelijk dat het mooie en droge weer hier zijn sporen had nagelaten in de vorm van een erg lagewaterstand.

Verder ging het langs het Twenthekanaal, op zoek naar de beloofde Ehzerbrug in Almen, voor het beroemde fotomoment! Waarom het beroemd is, is mij even ontgaan. Niettemin een fotootje gemaakt voor het plakboek.

Na de Ehzerbrug wordt koers gezet naar een ander markante plek in de route: de rivier Berkel. De gelijknamige SkyRider werd nog enthousiater dan hij al was en ook dit was natuurlijk een fotomomentje.

Dan verder langs Vorden en Steenderen naar de pont over de IJssel bij Dieren. Vanwege de lage waterstand een eind naar beneden om op de pont te komen en daarna steil weer omhoog om de kant weer op te komen.

Snel daarna werd het lunchadres bereikt: de Peerdestal in Ellecom. Martijn zat al op ons te wachten, want pont bij Dierenhij wilde de middagrit meerijden. Eerst werd natuurlijk nog geluncht op het geweldige terras en velen lieten zich de uitsmijter goed smaken.

Na de lunch werd koers gezet naar Nationaal Park de Veluwezoom, ofwel de Posbank. Op een maandag is het hier niet druk en dan is het dubbel genieten. De route liep verder langs Vliegbasis Deelen en het bijbehorende museum, waar het motorseizoen van 2012 ooit werd afgesloten.

Daarna werd het tijd voor een ijsje. Het lekkerste ijs van Gelderland, om precies te zijn. Bij "IJs van Co" in Hoendeloo werd een heerlijk ijsje genuttigd en dat was tevens het eindpunt van deze warme rit.

De foto's staan weer in een album en het routebestand (alleen track) is beschikbaar in gpx-format.

 

 

 

 

 

 

Juni rit - Rondje GooiElburg
door Luuk - 27 juni 2018

De rit "Rondje Gooi" werd gereden op dinsdag 26 juni en deze rit voerde, zoals de naam al doet vermoeden, door en rondom het Gooi.

We verzamelden rond 10 uur bij Café ’t Lievertje in Almere-Haven en het was een drukte van jewelste. De groep motorrijders zag er hetzelfde uit als het weer: stralend.

Achtentwintig motards hadden zich opgegeven, maar uiteindelijk werd het terras bevolkt door 32 enthousiastelingen.
Het grote aantal introducees was opvallend en erg leuk. Vermoedelijk was het mooie weer oorzaak van deze vroege verstoring van de rust in Almere-Haven.

De politie reed nog even langs, maar de grote hoeveelheid op de stoep geparkeerde motoren was blijkbaar geen probleem.

Leo wilde zijn BMW niet vuil maken, dus kwam hij op zijn onlangs geheel gerestaureerde Yamaha XT500. Yamaha XT500Schitterend en mooier dan deze motorfiets ooit is geweest. Veel werk, maar het resutaat mag er zijn.

Het was erg gezellig en vermoedelijk was iedereen nog lang blijven zitten als het sein "opzadelen" niet was gegeven.

Na de koffie met appelgebak werden de motoren gestart voor de rit die door Gert was uitgezet.

Niet alleen het Gooi werd bezocht, maar het eerste deel van de route werd geheel door de polder gereden. Dat was voor iedereen een prettige verrassing. Niemand had verwacht dat de polder zo mooi zou zijn.

Aanvankelijk liep de route langs het Gooimeer, om daarna verder te gaan langs Almere Hout en de Oostvaarders plassen. Een mooi gebied, waar afgelopen winter erg veel over te doen is geweest.

Het uitzichtpunt over de Oostvaardersplassen werd overgeslagen, omdat de groep hiervoor toch echt te groot was. Verder ging het langs Lelystad en het natuurpark Lelystad naar het Veluwemeer. Dan langs de Lunch in Elburgoever van het Veluwemeer naar onze pleisterplaat Elburg. De motoren werden weer gestald op de stoep en de kade. Het terras van restaurant de Herberg was beschikbaar, maar dat duurde natuurlijk niet lang. Met 32 motorrijders zit het terras toch behoorlijk vol en werd er heerlijk onder de parasol geluncht.

Na de lunch in Elburg, werd de route vervolgt langs de zuidkant van het Veluwemeer. Dan via de Veluwe en langs Bunschoten en Huizen richting Naarden-vesting.

De jachthaven van Naarden vormde het eindpunt van deze rit. Op het terras van restaurant Porterhouse werd, door de inmiddels zwaar uitgedunde groep, nog een drankje gedronken alvorens huiswaarts te keren.

Het routebestand is weer beschikbaar en de foto's staan weer in een album (test versie).

Jachthaven Naarden

 

 

 

 

Buitenland rit 2018 - Vogezen
door Luuk - 25 juni 2018

De buitenlandrit van 2018 is weer gereden. Het was een top evenement, waaraan iedereen veel plezier heeft beleefd. De buitenlandrit was deze keer naar de Vogezen in Frankrijk en dat was voor de SkyRiders een nieuwe bestemming. In dit gebied zijn veel mooie routes uit te zetten en het is weer eens wat anders dan Duitsland.

We hadden een hotel gevonden in VogezenGérardmer, dat voldoende kamers had voor de 31 deelnemers. Het betrof een vier sterren hotel, van alle gemakken voorzien, op basis van half pension.

Deze buitenland rit begon op maandag 4 juni in Gérardmer en eindigde op donderdag 7 juni in Gérardmer.

De heen- en terugweg moest door iedereen zelf worden bedacht: rechtstreeks heen of op zondag met een tussenstop.
Al snel vormden zich twee groepen: de ene groep reed via Esch-sur-Sûre in Luxemburg en de andere groep via Bernkastel-Kues aan de Moezel. Een SkyRider besloot om rechtstreeks te rijden.

De groep die via Bernkastel-Kues reed was enorm (26 deelnemers) en was op touw gezet door Leo himself.
De rit naar de Moezel liep in Nederland via de snelweg naar Vaals en dan verder binnendoor via de Belgische Eifel naar Roetgen in Duitsland. Tijd om een broodje of een lekker stuk taart te nuttigen bij de lokale bakker.

Dan verder naar het Obermeer waar we een speciale weekend-route volgden, omdat diverse wegen voor motorrijders op zondag gesloten zijn. Dan verder, geheel binnendoor, naar Bernkastel-Kues. Hier viel de groep in tweeën, omdat er twee hotels nodig waren om de groep van 26 SkyRiders onder te brengen. Het diner werd gezamenlijk genuttigd in restaurant Thiesen, dat al besproken was. Dat had Leo allemaal weer uitstekend geregeld.

Na de overnachting met bijbehorend ontbijt, werd koers gezet naar Gérardmer: een pittige dag sturen door Duitsland en Frankrijk, door de Noord-Vogezen en de Vogezen. Het hotel bleek er mooi te zijn met uitstekende kamers. De motoren konden in een garage of onder een groot afdak geparkeerd worden en dat is altijd erg prettig. Ook de groep die via Luxemburg was gekomen, was veilig aangekomen. Tijd voor een biertje en natuurlijk het avondeten.

De volgende dag werd na het ontbijt een keuze gemaakt voor de te volgen route. De eerste drie ritten hebben niet al te veel overlap, dus werd door sommigen gekozen voor route 1 "Dwars door de Vogezen" en anderen reden route 2 "Rondje Vogezen via Lure". Het bleken allebei mooie routes en het was een feest om zo door de Vogezen te rijden. Prachtige bochten en goed asfalt - wat wil je nog meer. In beide route waren Rivierbehoorlijk wat bergen, ofwel Ballons, opgenomen. Het weer was nog steeds goed en dat draagt behoorlijk bij aan de feestvreugde.

De groep, die route 2 volgde, werd onderweg nog geconfronteerd met een afgesloten weg. En wat doe je dan ..... juist, gewoon doorrijden. De weg bleek veranderd te zijn in een rivier, maar een beetje SkyRider geeft gewoon gas. Dan maar door het water!

Na thuiskomst begon het evenwel te regenen, maar dan heb je er niet zo'n last van. Helaas werd een SkyRider geconfronteerd met een lekkende radiator. Een tablet werd in het koelsysteem gestopt om het lek te dichten. Voor korte tijd, want bij terugkomst in het hotel begon het toch weer te lekken. Peter, onze chef technische dienst, stelde voor het lek dicht te smeren met JB Weld. Daar hadden weinigen vertrouwen in, maar het bleef wel dicht en Nederland werd uiteindelijk lek-vrij gehaald.Beetje nat

De volgende dag waren de routes 1 en 2 weer erg in trek, maar een groep besloot route 8 "Grote ronde Vogezen/ Elzas" te rijden. Dat kan natuurlijk ook.

Het weer was redelijk - initieel een paar spetters. Op de terugweg, bij de Grande Ballon zei Guido nog tegen mij: "het gaat goed zo, we rijden tussen alle buien door". Dat had hij beter niet kunnen zeggen, want kort daarna barstte de regen in alle hevigheid los. Het prachtige landschap veranderde in een mistige, natte en troosteloze omgeving, waar diverse groepen verregende motorrijders zich een weg baande naar het eindpunt in Gérardmer. Gelukkig allemaal weer veilig teruggekomen, maar een van de motoren had elektrische problemen met het opladen van de accu. Deze motor was helaas niet op tijd te repareren voor de terugweg.SkyRiders

De volgende dag was het weer tijd om huiswaarts te keren. Velen kozen het hazepad, rechtstreeks naar huis. Verder reed er nog een groep via Luxemburg en een andere reed via Simmerath in Duitsland.
Een klein groepje had nog andere plannen en reed aansluitend de "Route des Grande Alpes".

Al met al een zeer geslaagde buitenlandrit, met mooie motorwegen en goed gezelschap.

Ik kijk al weer uit naar de rit van volgend jaar. Dat wordt een geheel andere motorrit, omdat de rit in het teken staat van de invasie van de geallieerden in Normadië - 75 jaar geleden. Wellicht aansluitend met de boot naar Engeland, voor een rondje Wales en het Peak District?

Het routebestand van deze Vogezenrit is beschikbaar in gpx-format en itn-format.
De foto's staan weer in een album. De volledige fotoverzameling (met foto's van: Femke, Hans D, Kees, Paul L, Peter, Ron V, Ton R en Luuk) van deze buitenlandrit is te vinden op de bladzijde "Leden".

 

 

 

Mei rit - Zeeland
door Luuk - 23 mei 2018

De mei rit van de Skyriders werd gereden op dinsdag 22 mei en deze rit voerde door het mooie Zeeland.Bloesem

We verzamelden rond de klok van 10 bij restaurant Grevelingen en hier waren we in het verleden al eens eerder gestart. De koffie met appelgebak werd op het terras geserveerd. Heerlijk in het zonnetje en je zou eigenlijk wel willen blijven zitten.

Maar we kwamen natuurlijk om te motorrijden door het schitterende Zeeland. De route liep voor een groot deel over het mooie eiland Walcheren. Uiteraard heb ik niet de Zeeland-kennis die Jan wel heeft, maar het is een leuke rit geworden.

Vanuit ons startpunt liep de route via Bruinisse en dan via de Zeelandburg naar Arnemuiden, voor een tussenstop bij vliegveld Midden Zeeland. Veel activiteit was daar niet te ontdekken, dus reden we via wat kleinere weggetjes naar Vlissingen. Uiteraard moet je bij een bezoek aan Vlissingen de boulevard niet overslaan en vele motards waren aangenaam verrast. Bij het standbeeld van Michiel de Ruyter werd nog een stop gemaakt om nog even te kunnen genieten van de boulevard en het uitzicht over de Westerschelde. Vlissingen

Daarna via Zoutelande naar Westkapelle naar ons lunchadres op de dijk in Westkapelle. Het restaurant ligt op de dijk van Westkapelle, aan de zee zijde, en dit is het meest westelijke punt van Walcheren. Niet ten onrechte draagt dit restaurant de naam Westkaap. Een lunch op het terras, in het zonnetje, kon door iedereen worden gewaardeerd.

's Middags reden we via Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder naar Grijpskerke. Van daaruit via Gapinge naar Veere, een heel mooi stadje aan het Veerse Meer. Wederom een topper, want iedereen genoot er duidelijk van.

Daarna via de Oosterschelde kering naar Schouwen-Duiveland. Dan langs de mooie kust van de Oosterschelde naar de Brouwersdam. Uiteraard aan de zee-zijde van de dam naar Goeree Overflakkee. Het eindpunt was voorzien op een terras in Goedereede, een erg mooi stadje. Veere

Het was een leuke dag, met veel zon en aangename temperaturen. Alleen op de weg van huis naar het startpunt was het ietwat vochtig, maar niet storend.

De foto's staan weer in een album en het routebestand is beschikbaar in gpx-format.

 

 

 

 

 

 

 

 

April rit 2018 - Betuwe
door Ron - 30 april 2018

Lichtelijk vochtig druppelden de sterken binnen bij de Dorpskamer in Ermelo, waar de heaters op volle sterkte stonden. Dorpskamer in Ermelo
Een smal frontje had er voor gezorgd, dat iedereen onderweg net even water had gekregen. De stukken appeltaart waren genereus, de koffie en thee dampend en het motorvolk goed geluimd. Ondanks de afwezigheid van de Groote Leider Rein (Florida) en de schatbewaarder Hans (Wachtend op nieuwe fiets) waren er toch nog 18 dapperen, die de tocht hadden aangedurfd.

Buurman Henk Gitz en dochter Mariska van Martijn reden als introducee mee. Nico was ook weer van de partij na zijn ongelukkige val in Duitsland.
Zweefvliegrot Bert Kuijper reed voor het eerst mee. John Nijland was in het zog van Maarten meegezogen naar Ermelo en zorgde voor een duidelijke verlaging van de gemiddelde leeftijd.

Iets voor Elven werden de motoren gestart en slingerde het motor peloton zich door de met boerenmest geparfumeerde bossen en velden. Het motorgeluid won het net van het fluiten van de vogels en het ruisen van de vele tinten groen. Via prachtige slingerweggetjes maakten we ons op voor de beklimming van de Amerongse berg. Een geel gekleed mannetje stond daar echter onverbiddelijk in en op de weg. Afgesloten!  Pont bij Wijk bij Duurstede
De alternatieve route was minstens even mooi en via de Lekdijk werd het pontje in Wijk bij Duurstede gevonden. De overtocht was voorspoedig evenals de kort daarop volgende plaspauze. Het land van Buren en Culemborg werd doorkruist en bij Tricht belandden we op een prachtig dijkje vol met bloeiende appelbomen. Kort daarna reed de stoet Marienwaerdt op waar bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker ook uitsmijters op de kaart staan.

Hier meldden zich Lex en Tholense Jan, die het tweede gedeelte meerijden. Met volle buiken wordt bij steeds betere temperaturen en nog steeds droog weer de Linge opgezocht.

Hoge dijken met uitzicht op kronkelend water, geknotte wilgen en veel leuke optrekjes brengen ons naar Gorinchem. De oversteek van de Boven Merwede gaat via de vierbaansweg en op het verzamelpunt bij Werkendam stromen de motoren weer bijeen tot een groep. Koers wordt gezet via de weinige wegen hier naar de Biesbosch. Prachtig nieuw asfalt, weids uitzicht op nieuw en oud water en nieuw en oud land. Zo nieuw is het asfalt, dat er volgens Garmin off-the road gereden moet Vertrek bij de Stapelbakkerworden. De Schotse Hooglanders zie er weldoorvoed uit en lijken het veel beter te hebben dan hun neefjes en nichtjes in de Oostvaarderspolder. Hier wordt geen hooi over het hek gegooid door Amsterdamse grachtenmoeders. In dit nieuwe stukje Nederland ligt ook het Biesboschmuseum waar de fluisterboot vertrekt om naar bevers, zeearend en otters te speuren. Wij slingeren ons door dit prachtige landschap en speuren ook.

Een korte 180 brengt ons ten zuiden van Werkendam in de volgende polder en na het passeren van de Bruine Kil, Bakkerskil en het Jeppegat belanden we in Vissershang, een kroeg/ restaurant aan de rand van de Biesbosch bovenop de dijk. Ook hier verhuren ze fluisterboten en kano’s om de natuur van dichtbij te verkennen. Wij houden het bij het verkennen van de kroeg.


De tocht was droog, onze kelen ook, maar niet voor lang!

Het routebestand is weer te downloaden en ook de foto's staan weer in een album

Aankomst bij Vissershang

 

 

 

 

Snertrit 2018
door Rein - 06 februari 2018

Hij was er weer; de Snertrit. Een mooie samenkomst van DC10 Skyriders en andere motorrijders.

Ieder jaar is het weer afwachten wat het weer ons brengen gaat. De vooruitzichten waren goed, niet te taartenkoud en droog. Ron hield het weer goed in de gaten. Want als het een paar dagen van tevoren niet zeker is dat de rit door kan gaan, dan moet hij Marijke tegen houden. Die gaat namelijk helemaal los met het bakken van allerlei heerlijke taarten. En ook dit jaar heeft zij weer enorm haar best gedaan. Als je dat nog nooit mee hebt gemaakt dan weet je niet wat je mist. Een tafel vol heerlijkheden. Met lekkere warme koffie. Klokslag 10 uur staat alles klaar aan de Forsythialaan in Ermelo. Wat een gastvrijheid.

De dag en avond ervoor was het nog best spannend met alle regen die viel. Ik zat de vond tevoren nog op het dak, omdat de afvoer van de dakkapel verstopt was. Lekkage. en de aanloop naar Ermelo was ook nog een beetje nat.

Ron vertelde mij dat er toch nog afzeggingen waren binnen gekomen. Dat zijn de watjes die smelten van een beetje regen. Meer taart voor de diehards. En die waren er. Van de DC10 Skyriders de harde kern. En daarnaast nog een grote groep vrienden van Ron en Evert die ook motorrijden. Een mooi opkomst van meer dan 40 motoren, ik heb ze niet geteld (48 red.). Een gezellige groep die zich de heerlijkheden wel lieten smaken. En ondertussen begon het een beetje nat te sneeuwen. Dat hebben we toespraak vanaf de keukentrap toch maar afgewacht.

Twee Skyriders waren zoals ieder jaar met de auto gekomen, iets met niet in de verzekering en pekel maar wel taart eten. Geeft niet, de Snertrit is toch ook een soort reünie volgens Evert.
Verhalen genoeg over afgelopen seizoen en plannen voor het komende. En de laatste motornieuwtjes uitwisselen.

En dan is het droog. Ron op een keukentrapje om een briefing te houden. We gaan een lekker stuk rijden en letten goed op elkaar. In het zadel. Er is beloofd geen stoplichten. Maar al wel vlot een spoorwegovergang met trein.

Langs de noordrand van de Veluwe, oversteken naar de Flevopolder en ook daar een paar mooie weggetjes door het nieuwe land. Hier en daar opletten voor blubber op de weg. En op andere plaatsen een beetje split. Weer terug op het vaste land lekker door het bos. Toch ook hier nog best wat stormschade. Grote bomen die het niet hebben gered. Mooi haardhout, je moet het alleen op zien te halen.

Na ongeveer 65 km een rook en plaspauze in het bos. Gelegenheid voor Ron om te bellen dat de snert opgestookt kan worden. Daar werd ook nog even de lichte schade opgenomen van twee motoren die een klein touché hebben ondergaan. Niets serieus, krasje op de koffer en een flexibel Snertritknipperlicht.

Vervolg door het Speulderbos en na ruim 30 km terug in Ermelo. En daar staat de gamel met Snert te dampen. Klaar om opgediend te worden door de dames, Marijke, Annette, Fieneke en een paar andere dames die assisteren. Roggebrood met en zonder boter en katenspek maken het compleet.

Een prachtige traditie van vele jaren inmiddels. Aangeboden door Ron, Marijke en het Veluwe chapter. Dank namens de Skyriders en al die andere motorrijders. 

De foto's staan in een album en ook de route is beschikbaar in gpx-format.

 

 

 

 

 

 

 

 


KNVB - uitleg over het VAR-station
Pieterburen - lunch op het terras
De lunch op het terras van kasteel Radboud in Medemblik
Tussenstop in het Noord-Hollandse landschap
De motoren staan opgesteld voor restaurant "Gingers Eten en Drinken" in Wormerveer
Muiden - vertrekpunt bij Ome Ko
Eindpunt - Terras in Wolvega.
Alternatieve benaming - de open bruggen tocht
Zwarte luchten - geen druppel regen
De pont over de IJssel bij Dieren
De Ehzerbrug in Almen
Startpunt in Beekbergen
Een drankje bij Jachthaven Naarden als afsluiting van deze mooie rit
Lunch op het terras in Elburg
Yamaha XT500 - een prachtig restauratie project
Almere Haven - drukte op het terras aan de start
SkyRiders in de Vogezen
Regenpakken aan - klaar voor onderwater
De weg wordt een rivier - doorrijden!
Lekker rijden door de Vogezen
Vertrek bij hotel Burgblick in Bernkastel-Kues
de Vogezen - groepje SkyRiders onder aanvoering van Ron
Veere
Vlissingen - de boulevard met het standbeeld van Michiel de Ruyter
Restaurant Grevelingen - een uitstekend startpunt
Aankomst bij restaurant Vissershang
Vertrek bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker
Wachtend op de pont bij Wijk bij Duurstede
Verzamelen bij de Dorpskamer in Ermelo
De gebruikelijke toespraak van Ron vanaf het keukentrapje
De taarten van Marijke - een heerlijke traktatie
Snertrit - ook dit jaar een (gezellige) drukte van jewelste